Biskupství brněnské

V Brně zahajuje činnost nová Křesťanská pedagogicko-psychologická poradna

Ilustrace
24.10.2014

Požehnání prostor nové Křesťanské pedagogicko-psychologické poradny Brno, která sídlí v areálu Církevního domova mládeže Petrinum v ulici Veveří 15, proběhne v pátek dne 24. října 2014 od 11.00 za účasti Mons. Jiřího Mikuláška, generálního vikáře brněnské diecéze. Poradna začne poskytovat klientům služby od 3. listopadu 2014.

Bližší informace: www.kpppb.cz

Posláním poradny je aplikování odborného psychologického a speciálně pedagogického poradenství s integrovanými křesťanskými principy, hodnotami a zásadami.

Psychologické a speciálně pedagogické služby poskytované poradnou jsou bezplatné a jsou primárně určeny dětem, mládeži, rodičům, zákonným zástupcům, pedagogům a další odborné i laické veřejnosti v oblasti výchovy a vzdělávání v rámci křesťanských škol dislokovaných v oblasti města Brna a Jihomoravského kraje, a též klientele přicházející z dalších škol, se kterými má poradna podepsanou dohodu o spolupráci. Sekundárně pak, s ohledem na kapacitní limity, je poradna k dispozici všem dětem, mládeži, rodičům, zákonným zástupcům a učitelům, kteří o službu požádají.
Poradna spolupracuje rovněž s ostatními školskými a církevními zařízeními a dalšími organizacemi a institucemi zajišťujícími péči o děti, mládež a rodinu.

Poskytované služby jsou zacíleny především na psychologickou a speciálně pedagogickou diagnostiku, poradenství a intervenční činnosti adekvátní k formulované zakázce, věku, vývojovému stadiu, školnímu zařazení, osobní situaci a případným obtížím i potřebám konkrétního klienta.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality