Biskupství brněnské

Den církevních škol 2014

Ilustrace
16.9.2014

Již tradičně 16. září církevní školy naší diecéze oslavily svátek své patronky svaté Ludmily, babičky sv. Václava, která dokázala vychovat svého vnuka ve velkou osobnost našich dějin. Právě proto byla vybrána za patronku všech učitelů a vychovatelů, aby jim pomáhala v jejich zodpovědném úkolu.

Studenti brněnského Biskupského gymnázia, které letos od 1. září rozšířilo svoji činnost o dvoutřídní mateřskou školu pro 40 dětí, u příležitosti svátku svaté Ludmily - dne církevních škol a desátého výročí založení Hospice sv. Alžběty zhlédli divadelní představení Oskar a růžová paní podle literární předlohy E. C. Schmitta v provedení souboru Klicperova divadla.

Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická přivítala vzácnou návštěvu otce biskupa Vojtěcha, který požehnal sochu Cyrila a Metoděje. V Brně-Líšni při mši svaté v místním salesiánském středisku prosili o požehnání pro pedagogy a všechny návštěvníky církevních volnočasových zařízení.

Studenti a vyučující brněnských církevních škol plánují také společné setkání při pouti k Panně Marii na Vranov u Brna v dubnu příštího roku, kde budou společně prosit o její ochranu a pomoc.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality