Biskupství brněnské

Slovo otce biskupa Vojtěcha k Národní pouti rodin

Ilustrace
30.8.2014

Od pátku 29. do soboty 30. srpna 2014 proběhne ve Žďáru nad Sázavou Národní pouť rodin pod heslem "Fandíme rodině". Zajímavý program je připraven pro všechny generace, od dětí po seniory. Bližší informace jsou k dispozici na tématických webových stránkách: www.narodnipoutrodin.cz.

Brněnský biskup Vojtěch Cikrle rodinám píše:

Milí přátelé,
číslo tři se po vzoru Svaté Trojice, Boha ve třech osobách, stalo přímo i nepřímo určitou symbolikou, oslovující a ovlivňující mnoho věcí. V pohádkách se Popelka raduje ze tří oříšků, Honza dostává tři královské úkoly, kouzelná babička či dědeček plní tři přání, princezny většinou bývají tři sestry – a dalo by se ještě pokračovat.

Svatý otec František při letošním svátku sv. Valentina v promluvě k desítkám tisíc mladých lidí uvedl tři slova, která mohou pomoci k prožití dlouhého a spokojeného manželství. Volně se dají přeložit jako: Prosím. Děkuji. Promiň. Přijměme tato slova nejen do svého slovníku, ale především do svého srdce, do svých vztahů. Možná budete překvapeni, jaká kouzla, a to nikoliv pohádková, mohou způsobit.

Vydejte se na pouť rodin do Žďáru, abyste společně zažili povzbuzení v zodpovědném poslání, které jste od Pána dostali.
Provázím Vás v modlitbě a těším se na setkání s Vámi všemi.

Váš biskup Vojtěch

 

Organizátoři prosí o podporu pouti svou modlitbou a podle možnosti i dárcovskou SMS ve tvaru DMS POUT na telefonní číslo 87 777.

Tématiké informace jsou zde: http://www.biskupstvi.cz/-narodni-put-rodin

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality