Biskupství brněnské

Pozvánka do kurzu Alfa

Ilustrace
9.10.2014 - 15.1.2015

Máte nevěřící nebo hledající přátele? Řeší otázky, zda má život smysl, zda existuje Bůh, jak získat víru? Pozvěte je na podzimní běh kurzu Alfa, který bude v Brně probíhat od 9. října 2014 do 15. ledna 2015, vždy ve čtvrtek od 19.00 do 21.30 hodin v prostorách brněnského jezuitského kostela Nanebevzetí Panny Marie – vchod na rohu ulic Mozartova a Jezuitská. Kurz Alfa pořádá římskokatolická církev v Brně s podporou brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho.

Více o kurzu Alfa

Kurz Alfa představuje krátký úvod do současného praktického křesťanství. Určen je všem nevěřícím a hledajícím lidem bez rozdílu věku, kteří se ptají po smyslu života a snaží se nalézt odpovědi na palčivé otázky spojené s vírou a životem člověka, např. jaký je smysl utrpení, v čem spočívá skutečná láska, proč odpouštět apod. Účastnit se jich mohou také ti, kteří byli jako děti pokřtěni, ale dál v církvi nežili.

Kurz Alfa tvoří řada deseti večerů, které doplňuje jeden společně strávený víkend. Každý večer má tři části. Začíná teplou večeří, po které následuje přednáška na určité téma. Mezi přednášejícími se střídají kněží a laici katolické církve i některých nekatolických církví. Hlavní téma večera je po přednášce dále rozebíráno v menších diskusních skupinkách, kde má každý účastník možnost vyjádřit vlastní názor, podělit se o své zkušenosti a klást další otázky. Mezi hlavní témata kurzu Alfa patří otázky, jak získat víru, jak odolat zlému, jak prožít svůj život co nejlépe, zda je k víře potřeba i církve, proč se modlit, jak nás Bůh vede, zda Bůh uzdravuje i dnes, kdo je to Ježíš a proč zemřel, kdo je to svatý Duch a jak jím mohu být naplněn a další. Celý kurz je zakončen slavnostní závěrečnou večeří, na níž účastníci mohou pozvat své známé, kteří by mohli mít zájem o účast na kurzu v příštím běhu, ale i další přátele.

Účast v kurzu je bezplatná a nezávazná. Z kurzu je možno kdykoliv svobodně odejít. Pokud účastník nechce dále pokračovat, není k tomu nijak vázán. Náklady na kurz jsou hrazeny ze sponzorských příspěvků organizátorů. Pokud účastníci chtějí, mohou do sbírky také přispět.

Letošní podzimní běh kurzu Alfa bude zahájen 9. října 2014 a potrvá do 15. ledna 2015, kdy bude zakončen slavnostní večeří. Setkání se budou konat vždy ve čtvrtek od 19.00 do 21.30 v prostorách brněnského jezuitského kostela Nanebevzetí Panny Marie – vchod na rohu ulic Mozartova a Jezuitská.

Kontakt pro přihlašování: Eva Vahalíková, tel. 777 994 699, alfa.brno@email.cz

Informace: www.brno.alfakurzy.cz

Plakátek

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality