Biskupství brněnské

Katolické gymnázium Třebíč má nového ředitele

Ilustrace
21.8.2014

Katolické gymnázium Třebíč, jehož zřizovatelem je brněnské biskupství, má od letošního školního roku nového ředitele. V pořadí čtvrtým ředitelem třebíčského církevního gymnázia se stal Vít Feldbabel.

Třebíč: Nový ředitel Vít Feldbabel nastupuje do funkce po Pavlu Krškovi a na začátku svého působení říká: „Katolické gymnázium je vnímáno jako humanitní. Snahou bude kyvadlo, které je vychýleno do oblasti humanitních oborů, vrátit na střed a dát prostor i přírodním vědám. Nechceme být jen úzce specializované gymnázium, ale všeobecně zaměřené tak, aby vznikl plnohodnotný výukový prostor pro rozvoj různě zaměřených studentů. Důraz budeme klást na jazykovou a počítačovou gramotnost a tradičně na hodnoty charakterizující církevní školu,“ popisuje svoji představu nový ředitel Feldbabel a dodává, že chce změnit povinný latinský jazyk pouze na volitelný a také se chce pustit do změny školního vzdělávacího programu. Stávající studenti se však nemusí obávat, studium dokončí podle pomínek, za kterých byli na školu přijati.

Další personální změny nový ředitel zatím neplánuje. „Naopak se budu snažit, aby se učitelé mohli platově rovnat svým kolegům na státních školách. V současné době jsou na tom finančně hůře,“ říká Feldbabel. Nové vedení se chce zaměřit na získávání peněz z projektů, na posílení komunikace směrem k veřejnosti a klást velký důraz na kvalitní studijní přípravu studentů.

Vít Feldbabel bydlí v Jemnici, je ženatý a má čtyři děti. Rok pracoval na pozici hlavního ekonomova v třebíčské Charitě a předtím učil jedenáct let na gymnáziu v Moravských Budějovicích. 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality