Biskupství brněnské

Kostel v Brně Lesné se bude realizovat podle návrhu Ateliéru Štěpán

Ilustrace
23.6.2014

V nejstarším brněnském sídlišti Lesná usilovali věřící o stavbu kostela již od konce 60. let minulého století. První etapu realizovaného záměru, Duchovní centrum P. Martina Středy a blahoslavené Marie Restituty v Brně Lesné, požehnal brněnský biskup Vojtěch Cikrle až 2. října 2004. Nyní dochází k realizci další etapy - ke stavbě kostela. Fáze hledání správného řešení byla dlouhá a nelehká.

Návrhy, které byly předloženy na novostavbu kostela blahoslavené Marie Restituty v Brně - Lesné hodnotili členové Rady pro liturgický prostor Biskupství brněnského, členové liturgické komise Slovenské republiky, externí architekti - autoři novostaveb sakrálních objektů v brněnské diecézi a diecézní organolog - vedoucí Střediska pro liturgickou hudbu. Všechna hodnocení a doporučení vyzněla jednoznačně a doporučila k realizaci návrh kolektivu Ateliéru Štěpán. Proto brněnské biskupství minulý týden rozhodlo, že stavba nového kostela v Brně - Lesné bude realizována podle jím předloženého návrhu.

Architekt Marek Štěpán navrhoval mezi jinými také řešení areálu tuřanského letiště při návštěvě Svatého otce Benedikta XVI. v Brně v roce 2009.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality