Biskupství brněnské

Relikvie svatého Jana M. Vianneye připutuje také do Brna

Ilustrace
18.9.2014

Ve dnech 13. až 23. září 2014 bude po České republice putovat relikvie srdce patrona kněží, arského faráře sv. Jana Maria Vianneye. V brněnské diecézi bude příležitost k uctění ve čtvrtek 18. září 2014 v katedrále svatých Petra a Pavla.

Tato akce probíhá z iniciativy královéhradeckého biskupa Mons. Jana Vokála u příležitosti Roku povolání, který letos v královéhradecké diecézi prožívají. Organizátoři nabídli tuto možnost také ostatním diecézím. Jak uvádějí ve svém dopise: „…jsme přesvědčeni, že přítomnost této vzácné relikvie znamená pro celou naši církev velkou příležitost, požehnání a milost. P. Frédéric Vollaud, který společně s P. Rolandem Varinem přiveze z Arsu Vianneyovo srdce, na toto téma sám řekl: Očekávejte velké milosti na všech místech, kde bude relikvie přítomná.“

 

V rámci brněnského zastavení je od 16.15 do 22.00 hodin připraveno setkání pro širokou veřejnost. Setkání proběhne v katedrále sv. Petra a Pavla a bude zahájeno slavnostním průvodem v 16.15 hodin. Po společném uctění relikvie bude následovat modlitba růžence a chvíle ticha k soukromé adoraci. Bohoslužbě v 17.30 hodin bude předsedat brněnský biskup Vojtěch Cikrle, homilii pronese P. Frédéric Vollaud (tlumočení zajištěno).

Před mší i po ní bude v katedrále příležitost k přijetí svátosti smíření. Po mši od 18.30 hodin do 22.00 hodin bude v katedrále možnost k individuálnímu uctívání relikvie, k tiché modlitbě a k rozjímání.

Zájemci mohou v sále Petrov 2 zhlédnout od 19.00 do 20.00 hodin francouzský film (s českými titulky) o sv. Janu M. Vianneyovi.

Změna dílčích částí programu vyhrazena.

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality