Biskupství brněnské

Betlémské světlo 2013

Ilustrace
15.12.2013

Ekumenická bohoslužba spojená s převzetím Betlémského světla proběhne v sobotu 14. prosince 2013 ve 14.00 hodin ve Vídni (ve Votivním kostele na Rooseveltplatz).

Brno: V České republice se jako vždy stane první zastávkou Betlémského světla jihomoravská metropole. Již v neděli 15. prosince 2013 v 9.00 hodin při mši v katedrále sv. Petra a Pavla předají skauti světlo z Betléma do rukou generálního vikáře brněnské diecéze Mons. Jiřího Mikuláška. Po skončení bohoslužby si světélko v lucernách či na hořící svící mohou malí i velcí odnést domů. Další organizace šíření Betlémského světla ve farnostech a obcích již záleží na místních podmínkách. Je možné ho uchovávat na farách, obecních úřadech, ve skautských klubovnách i u dobrovolníků. Zájemci si pro ně mohou přijít sami nebo – zejména starší – mohou požádat o jeho přinesení domů.

Následný rozvoz Betlémského světla po České republice se uskuteční o týden později, v sobotu 21. prosince 2013.

Akce šíření Betlémského světla poprvé proběhla v Rakousku v roce 1986 jako charitativní akce pro radost postiženým dětem. Do Betléma, místa narození Ježíše Krista, je pro Betlémské světlo každý rok vyslán chlapec nebo děvče (říká se jim Dítě Betlémského světla), kteří vykonali něco dobrého. Odtud se světlo lásky a pokoje potom šíří do celého světa.

Motto letošního ročníku Betlémského světla se nese v duchu verše z páté kapitoly knihy proroka Micheáše: „Nikdy nepodceňuj maličké; může tě to překvapit – z nepatrného počátku vzejde veliká věc.“

Bližší informace o Betlémském světle lze získat na internetové adrese www.betlemskesvetlo.cz
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality