Biskupství brněnské

P. Petr Chovanec nás zdraví z Ria

Ilustrace
19.7.2013

Vedoucí brněnského studia Televize Noe, P. Petr Chovanec SDB, posílá na brněnské biskupství první reportážní pozdrav ze světového setkání mládeže v Rio de Janeiru:

"Ahoj, jsme v diecézi Barra Do Pirai - Volta Redo v městečku Ipiabas, což je město v kopcích, kde se začala pěstovat první káva dovezená z Afriky.
Účastníci setkání se sjíždějí do Ria složitě. Někteří měli v New Yorku zpoždění půl dne, a tak ztratili spojení i letenky na vodopády na jihu Brazílie, kam se chtěli podívat. Zatím je nás zde asi osmdesát a nedělní mši jsme slavili s místním otcem biskupem Franciscem, který za námi přijel.
Vyprávěl nám o sociálně kulturní a náboženské situaci, abychom pochopili Brazílii. Bydlíme v rodinách. Některé jsou hodně chudé, některé mají haciendy. Já bydlím v rodině, kde mají hospodářství jako malé "JZD": 30 krav, slepice, kačeny, pštrosi, prasata, koně.... Při vjezdu do haciendy stojí kaplička. Zbožnost je zde nádherně spontánně brazilská. Dnes ráno jsem měl českou mši, které se zúčastnili i Brazilci. Odpoledne vyrazíme na touf v džípech, abychom poznali místní krajinu.

V úterý jsme se s farností Ipiabas rozloučili a autobusy nás převezly (se zastávkou v muzeu - původní farmě k pěstování kávy) do města Barra Do Pirai. Zde jsme měli opět přivítání od zdejších obyvatel v místní farnosti a večer mši svatou už s naším českobudějovickým biskupem Pavlem Posádem."

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality