Biskupství brněnské

Cyklistická expedice k poctě sv. Cyrila a Metoděje: „Cesta k písmu“

Ilustrace
26.6.2013

Oslnovice – Istanbul – Soluň – Aquileia – Velehrad, to je trasa, kterou povede cyklistická expedice po stopách svatého Cyrila a Metoděje. Celá trasa měří okolo tří tisíc kilometrů a poutníci by ji chtěli urazit za necelý měsíc. Cestou projedou 12 zemí napříč Evropou. Cyklistickou výpravu nazvanou „Cesta k písmu“ povede Pavel Voříšek, jenž má s putováním nemalé zkušenosti, sám podnikl cesty do Říma a Santiaga de Compostela ve Španělsku.

 

Devítičlenný tým se vydá na cestu dne 26. července 2013 v 9.00 hodin od kaple Nejsvětějšího Srdce Ježíšova v Oslnovicích. Plánované zakončení cesty napříč Evropou je dne 24. srpna na Velehradě.

 

Cílem pouti ve stopách sv. Cyrila a Metoděje v jubilejním roce 1150. výročí příchodu soluňských bratří na území Velké Moravy je především vzdát dík patronům Evropy. Ústřední myšlenkou je přiblížit dnešnímu světu jejich putování po Evropských zemích, a to prostřednictvím dokumentárního filmu, který během cesty vznikne. Film bude natočen pod vedením Pavla Maška, studenta Audiovizuální tvorby na UTB ve Zlíně ve spolupráci s FORLEAF o. s.

 

Zážitky z expedice chtějí poutníci sdílet se všemi, kteří mají zájem stát se členy jejich virtuálního týmu a sledovat dění na webu www.cm2013.cz a na sociálních sítích facebook a twitter.

Zájemci se mohou ozvat na emailové adrese info@cm2013.cz nebo na telefonním čísle: +420736709130.


 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality