Biskupství brněnské

Pozdrav Noci kostelů v ČR zaslal kardinál Schönborn z Vídně

Ilustrace
24.5.2013

Právě ve Vídni vznikla před devíti lety myšlenka Noci kostelů - Lange Nacht der Kirchen, která se během čtyř let rozšířila do celého Rakouska, o rok později překročila hranice do České republiky, později také na Slovensko a do Estonska.

Pozdrav u příležitosti Noci kostelů zasílá našim návštěvníkům vídeňský arcibiskup Christoph kardinál Schönborn, kterému je myšlenka Noci kostelů od začátku velmi blízká.

Kardinál Schönborn píše:

 

Vážení návštěvníci Noci kostelů,

velmi mě těší tak obrovský zájem o Noc kostelů, a tím také o naši víru. Noc kostelů přitahuje stále více lidí, i takových, kteří jsou od církve a víry vzdáleni či s ní sotva přišli do kontaktu, nebo, jak řekl papež František: „Vnímáme, že všichni tito muži a ženy, ač se nehlásí k žádné náboženské tradici, přesto hledají pravdu, dobro a krásu, a touto pravdou, dobrem a krásou je právě Bůh.“

Využijte tento večer a tuto noc k prožití odvážného a věrohodného svědectví křesťanského bytí, které vyzařuje a přináší světlo do noci. Právě Noc kostelů otevírá mnoho způsobů, jak se přiblížit křesťanské víře. „Ježíšova cesta“ je široká a je na ní spousta místa. Noc kostelů je příležitostí na tuto cestu vyrazit.

Přeji vám všem Noc kostelů plnou zážitků a zkušeností. Vám všem, kteří Noc kostelů připravujete, přeji nadšení a radost ze zvěstování naší víry.

Nám všem vyprošuji Boží požehnání, bez kterého bychom nedosáhli ničeho.

váš

Christoph kardinál Schönborn, Vídeň

 

--------------------------------------------------------------------

Liebe Teilnehmerinnen und Teilnehmer an der Langen Nacht der Kirchen!

Es freut mich sehr, dass das Interesse an der Langen Nacht der Kirchen – und damit auch an unserem christlichen Glauben – ungebrochen groß ist. Die Lange Nacht zieht immer mehr Menschen in ihren Bann, auch solche, die den Kirchen und dem Religiösen eher fern stehen oder kaum mit ihr Kontakt haben oder wie Papst Franziskus sagte: „Wir fühlen uns all jenen Männern und Frauen nahe, die sich zwar zu keiner religiösen Tradition bekennen, sich aber dennoch auf der Suche nach dem Wahren, dem Guten und dem Schönen, nach diesem Wahren, Guten und Schönen, das Gott ist“.

Nutzen Sie diesen Abend und diese Nacht um ein mutiges und glaubwürdiges Zeugnis unseres Christseins zu erfahren, das ausstrahlt und Licht in das Dunkel bringt. Gerade die Lange Nacht der Kirchen eröffnet auf vielfältige Weise den Zugang zum christlichen Glauben. Die „Spur Jesu“ ist ein breiter Weg auf der viele Platz haben. Die Lange Nacht der Kirchen ist eine Gelegenheit, sich auf diesen Weg zu machen.

Ich wünsche Ihnen allen eine erfahrungs- und erlebnisreiche Lange Nacht der Kirchen. Uns allen, die die Nacht vorbereiten wünsche ich den Eifer und die Freude an der Verkündigung unseres Glaubens.

Für uns alle erbitte ich dafür den Segen Gottes, ohne den wir nichts bewirken können.

Ihr

Kardinal Christoph Schönborn, Wien

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality