Biskupství brněnské

Vyšla brožura s programem Noci kostelů 2013 v Brně

Ilustrace
24.5.2013

V těchto dnech se v Brně již po páté dostává k rukám návštěvníků brožura s programem Noci kostelů. Zájemci si mohou předem vybrat z několika stovek programů a naplánovat si, ve kterých kostelech prožijí svoji Noc kostelů. Brožura je k dispozici v jednotlivých kostelech a na brněnských informačních centrech, k dostání bude v kostelech i během samotného programu Noci kostelů v pátek 24. května 2013.

 

Také v letošním roce je součástí brožury poutnický pas. Každý kostel má v brožuře, kromě programu a kontaktních informací, vyhrazen také prostor pro otisk pamětního razítka, a návštěvníci, kterým se podaří nasbírat alespoň 20 razítek, získají v katedrále sv. Petra a Pavla certifikát poutníka. Pro razítka si mohou návštěvníci přijít do většiny kostelů i během roku, a to vždy po nedělních bohoslužbách, jejichž čas je v brožuře vyznačen u kontaktních informací o jednotlivých kostelech.

 

Kromě programů najdou návštěvníci v brožuře také mapu Brna, kde jsou vyznačeny všechny zapojené kostely a modlitebny.

 

Zatímco v prvním ročníku Noci kostelů v roce 2009 se návštěvníkům představilo 18 brněnských kostelů a modliteben, a to především v centru města, v letošním roce vzrostl počet kostelů zapojených do Noci kostelů v moravské metropoli na 42.

Brožura
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality