Biskupství brněnské

Katolická charismatická konference 2013 v Brně

Ilustrace
10.6.2013

Letošní 24. ročník Katolické charismatické konference se bude konat ve dnech 10. až 14. července v Brně. Provází ji citát z Lukášova evangelia: "On je hostem u hříšného člověka!" (Lk 19,7)

Brno: Záštitu nad konferencí, která se letos koná v rámci oslav 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Moravu a Roku víry, převzal brněnský biskup Mons. ThLic. Vojtěch Cikrle a náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Stanislav Juránek.

Zahraničním hostem bude Charles Whitehead, který patří mezi nejznámější osobnosti Katolické charismatické obnovy. Charles Whitehead ještě donedávna zastával úřad prezidenta Rady ICCRS, což je mezinárodní koordinační centrum Obnovy v Římě, a celých dvacet let vedl charismatickou obnovu v Anglii. V současné době předsedá ekumenické organizaci ICC (Mezinárodní charismatická konzultace) a je poradcem Alpha International. S manželkou Sue založili v Anglii velice populární konferenci rodin s názvem Celebrate. V civilním zaměstnání byl Charles Whitehead manažerem marketingové společnosti, nyní se už léta věnuje službě církvi na plný úvazek.

Hlavní program proběhne v moderním pavilónu F na brněnském výstavišti BVV. Program konference tvoří přednášky, adorace, neformální setkání, společná modlitba a bohoslužby.

Konference začíná ve středu 10. července 2013 v 19.00 hodin mší svatou v katedrále sv. Petra a Pavla na Petrově, hlavním celebrantem bude biskup Vojtěch Cikrle. Ve středu se bude též provádět registrace na konferenci, a to od 12.00 do 21.00 hodin v pavilónu F v areálu brněnského výstaviště

Více na http://konference.cho.cz/

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality