Biskupství brněnské

Nikodémova noc na Zelené hoře

Ilustrace
16.12.2012

Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou slaví v letošním roce 290 let od vysvěcení. V rámci projektu Nikodémova noc se na 3. neděli adventní (16. prosince 2012) otevře mimořádně také v noci.

Žďár nad Sázavou: Jedno z nejvýznamnějších poutních míst brněnské diecéze, kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, vzniklo propojením vnímavosti J. B. Santiniho Aichla pro prostor a světlo, a hluboké víry a úcty opata Václava Vejmluvy k životu českého světce. Je stále vyhledávaným místem poutníků i turistů.

N 3. neděli adventní se otevře mimořádně také v noci, a to v rámci projektu Nikodémova noc.
Název akce, kterou před časem iniciovali otcové pallotini, souvisí s biblickým příběhem Nikodéma, který ve svých nejistotách a hledání potřeboval ke své cestě ke Kristu samotu, ticho a méně denního světla aby nebyl druhým tolik na očích. My jsme na tom v dnešním světe často podobně…

Vždy šestnáctého dne v měsíci, bude možnost přijít na Zelenou horu večer a najít otevřený kostel k tiché chvíli přemýšlení v Boží blízkosti, k rozjímání, modlitbě či duchovnímu rozhovoru.
K dispozici je vždy kněz i jáhni. Je možné požádat o svátost smíření, rozhovor, radu, svěřit své bolesti, nebo požádat o modlitbu a požehnání.
Nikodémova noc na Zelené hoře proběhne vždy 16. dne v měsíci ve stejný čas: v zimě od 19.00 do 21.00 hodin, v letním období od 20.00 do 22.00 hodin.

Bližší informace najdete na www.nikodemovanoc.cz
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality