Biskupství brněnské

Josef Stuchlý jmenován novým českým provinciálem

Ilustrace
20.10.2012

Generální představený jezuitského řádu Adolfo Nicolás v těchto dnech jmenoval představeným České provincie P. Josefa Stuchlého, současného superiora brněnské komunity. Nový provinciál převezme svůj úřad v neděli 3. února 2013.

„Budeme jej všichni už od této chvíle podporovat svou modlitbou, aby se na svou službu dobře připravil a vedl provincii podle směrnic našich Konstitucí, generálních kongregací a otce generála, v duchu svatého Ignáce, v Duchu Svatém a k větší Boží slávě,“ píše ve zprávě všem českým jezuitům dosavadní provinciál P. František Hylmar, který stál v čele provincie od 16. května 2004 celkem tři funkční období.

Josef Stuchlý se narodil 10. srpna 1966 v Ostravě, kde také v roce 1990 promoval na Vysoké škole báňské jako strojní inženýr. Do jezuitského řádu vstoupil v roce 1991 a noviciát absolvoval na Svatém Hostýně a v Kolíně. V letech 1993-1996 studoval filosofii v Krakově. Pak do roku 1997 působil v Olomouci, kde mimo jiné dohlížel na stavební úpravy budov nové komunity a Centra Aletti. V Dublinu a Londýně vystudoval v letech 1997-2002 teologii.

Kněžské svěcení Stuchlý přijal z rukou arcibiskupa Jana Graubnera 6. dubna 2002 v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Svatém Hostýně. V následujících letech 2002-2004 studoval psychologii v Bostonu. Po návratu do České republiky se stal představeným jezuitské rezidence a studentským kaplanem v Brně a zároveň pokračoval v postgraduálním studiu psychologie.

Převzato z www.jesuit.cz

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality