Biskupství brněnské

Kurz Katecheta končí, Teologický kurz začíná

Ilustrace
9.6.2012

Pontifikální bohoslužbou v sobotu 9. června 2012 v 9.00 hodin v katedrále sv. Petra a Pavla, které bude předsedat brněnský biskup Vojtěch Cikrle, skončí další ročník kurzu Katecheta. Do 14. září 2012 je možné podat příhlášku do nového ročníku Tologického kurzu.

Brno: V sobotu 9. června 2012 se v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla zúčastní slavnostní mše na sedmdesát absolventů kurzu Katecheta, kteří převezmou z rukou brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho osvědčení o úspěšném absolvování kurzu. Čerství absolventi přijedou do Brna i se svými rodinnými příslušníky, kteří je během téměř ročního kurzu podporovali.

Kurz Katecheta pořádá Biskupství brněnské v návaznosti na Teologický kurz. Je určen zájemcům z řad aktivních katolíků, kteří chtějí po dohodě s farářem pomáhat ve farní katechezi nebo v jiné pastorační činnosti. Řada z nich se do kurzu hlásí také proto, aby své znalosti a dovednosti uplatnili ve vlastní rodině. Kurz poskytuje účastníkům základní vědomosti a dovednosti z katechetických a pedagogických oborů, seznamuje se základy psychologie, nabízí vhled do služby katechety a pastoračních oblastí farnosti a informuje o stávajících pomůckách. Formou praktických workshopů umožňuje poznání a vyzkoušení konkrétních katechetických metod. V kurzu nechybí ani podněty k prohloubení duchovního života. V neposlední řadě je jeho přínosem i zážitek společenství církve, vzájemná inspirace a výměna zkušeností.

Více v příloze a na kc.biskupstvi.cz

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality