Biskupství brněnské

Jubilejní rok výstavu Nejsvětější svátosti v kostele sv.Maří Magdaleny v Brně

Ilustrace
7.6.2012

Letošní rok je pro rektorátní kostel sv.Maří Magdaleny v Brně (Masarykova ulice) jubilejní – slaví 100. výročí každodenního výstavu eucharistie.

Brno: Dne 12. března 1912 tehdejší brněnský sídelní biskup Pavel Huyn zřídil u kostela s. Maří Magdaleny v prostorách bývalého františkánského kláštera řeholní dům Kongregace bratří Nejsvětější Svátosti – Eucharistiány. Krátce na to, dne 7. dubna 2012 zahájili Eucharistiáni každodenní celodenní výstav Nejsvětější Svátosti, který trvá nepřetržitě sto let. Letos toto výročí připadlo na Bílou sobotu a místní společenství věřících si jubileum připomnělo v závěru velikonoční vigilie. Hlavní oslava proběhne o Slavnosti Těla a Krve Páně ve čtvrtek 7. června 2012 v 18.00 hodin při bohoslužbě, které bude předsedat brněnský biskup Vojtěch Cikrle.

Každodenní výstav Nejsvětější Svátosti u sv. Maří Magdaleny začíná každý den (kromě soboty) po mši v 8.30 hodin a je ukončen v 17.20 hodin litaniemi k Božskému Srdci Páně. Následuje modlitba růžence a v 18.00 hodin večerní bohoslužba.

K adoraci zve nápis na průčelí kostela nad vchodem z Masarykovy ulice: „VENITE, ADOREMUS“ (POJĎTE, KLANĚJME SE).
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality