Biskupství brněnské

Noc kostelů a Den dětí

Ilustrace
1.6.2012

Den konání Noci kostelů – 1. červen, je zároveň Mezinárodním dnem dětí. Také pořadatelé jednotlivých kostelů budou v programech Noci kostelů pamatovat na rodiny s dětmi. Děti se mohou těšit, že téměř ve všech v otevřených kostelech na ně budou čekat zajímavé soutěže, výtvarné dílny či prohlídky kostela.

V katedrále sv. Petra a Pavla se děti mohou těšit na hru na motivy Saint-Exupéryho Malého prince a na stejnojmenné divadelní představení. Prostor pro tvoření opět poskytne severní gotická věž katedrály.

Až do půlnoci se budou moci děti zapojit do interaktivní soutěžní hry o hledání minoritského pokladu, při které zároveň poznají prostory minoritského kláštera a kostela sv. Janů v Brně.
Mnoho her a soutěží bude na děti čekat také v Chrámu Spasitele v Brně-Židenicích nebo v kostele sv. Vavřince a ve Sboru Páně v Brně-Řečkovicích. V programu s názvem „Mikuláš dětem“ budou moci děti již tradičně prožít veselé i dobrodružné hry v blízkosti půdorysu kostela sv. Mikuláše, který stával na nám. Svobody v Brně.

Na mnohých programech nebudou děti pouze jako návštěvníci, ale sami se stanou pořadateli či účinkujícími. Dětská chrámová schola uvede Noc kostelů v kostele sv. Tomáše v Brně, v dalším brněnském kostele, sv. Michala, bude na programu účinkovat dětský flétnový soubor. Trio výjimečných žáků ZUŠ Františka Jílka se představí v Sále Milosrdných bratří u kostela sv. Leopolda v Brně.

Kostel sv. Ignáce v Jihlavě bude dokonce patřit na celý večer dětem. Na programu vystoupí pěvecké sbory dětí a speciálně pro rodiče s dětmi bude připravena prohlídka a ukázka varhan.
Komentovaná prohlídka kostela pro děti bude součástí programu v kostele sv. Petra a Pavla v Milonicích a jak to bylo se sv. Barborou se dozvědí děti v netradičním zpracování legendy v kostele sv. Barbory v Adamově.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality