Biskupství brněnské

Mimořádně zpřístupněné věže

Ilustrace
1.6.2012

V pátek 1. června během Noci kostelů budou mít návštěvníci jedinečnou možnost vystoupit na věže kostelů, které nejsou běžně přístupné.

Tuto příležitost poskytne např. v Brně nejen věž katedrály sv. Petra a Pavla, ale opět také kostel sv. Jakuba, jehož 96 metrů vysoká věž vévodí moravské metropoli. Každoročně využívá této mimořádné příležitosti několik tisíc návštěvníků. Schodištěm ve tvaru dvojité šroubovice je možné vystoupat až do patra, kde jsou umístěny zvony a odkud je vidět celé město „jako na dlani“.

Z ptačí perspektivy uvidí návštěvníci své město také z věží kostela sv. Prokopa v Letovicích a kostela Nanebevzetí Panny Marie v Pozořicích, ze kterých navíc zazní slavnostní fanfáry. Z věže kostela sv. Anny v Pasohlávkách se návštěvníkům otevře výhled na Pálavu a Novomlýnské nádrže.

Do širokého okolí se budou moci z věží rozhlédnout také návštěvníci kostela sv. Cyrila a Metoděje v Brně-Židenicích, kostela sv. Jakuba ve Veverské Bítýšce, kostela Nanebevzetí Panny Marie ve Šlapanicích, kostela sv. Martina v Třebíči, kostela sv. Anny v Bořeticích, kostela sv. Mikuláše v Šitbořicích, kostela sv. Václava ve Znojmě-Louce, kostela Povýšení sv. Kříže v Lanžhotě, kostela sv. Kateřiny Sienské v Třešti, kostela sv. Jiří v Kobylí nebo kostela Narození Panny Marie v Protivanově.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality