Biskupství brněnské

Štafeta Run4unity v Brně

Ilustrace
12.5.2012

Mládež ve věku 12 až 17 let se v Brně připojí 12. května 2012 k celosvětové štafetě na podporu jednoty mezi lidmi na všech úrovních nazvané Run4unity, kterou pořádá Hnutí fokoláre ve spolupráci s dalšími církevními hnutími.

Brno: Program bude zahájen v 10.00 hodin na Biskupském gymnáziu (Barvičova 85). Po štafetě do různých míst ve městě budou následovat kulaté stoly s odborníky z rady profesních oblastí a mezinárodní propojení pres internet s ostatními místy světa. Vyvrcholením bude společná mše svatá v 16.15 hodin na Biskupském gymnáziu.

Štafeta Run4unity (www.run4unity.net) je mezinárodní akce, do níž se zapojují stovky tisíc mladých lidí ve veku 12 až 17 let z celého světa.
Letos proběhne Run4unity v sobotu 12. května 2012. Mladí různých ras, kultur a náboženství poběží společně, aby svědčili o svém závazku k míru a jednotě, a navštíví přitom některá významná místa planety. Zahájení štafety proběhne na ostrovech Fidži v Tichém oceánu v 15.00 hodin místního času.
Poté, odbitím šestnácté hodiny, bude pomyslný štafetový kolík předán následujícímu časovému pásmu, postupně budou následovat všechna časová pásma.

Forma této štafety je v jednotlivých zemích velmi různorodá. V České republice se uskuteční v Brně na Biskupském gymnáziu (Barvičova 85) od 10.00 do 17.15 hodin. V dopoledním programu bude probíhat vlastní štafeta, kdy mladí ve skupinách poběží do jednotlivých částí města, kde by měli předat různým lidem své poselství, a zároveň se něčemu naučit. Setkají se tak s mladými z Komunity Sant´Egidio, kteří pracují pro chudé, s personálem jedné nemocnice a senátorem ing. Stanislavem Juránkem. Po společném obědě budou následovat tzv. "kulaté stoly", na kterých přislíbili účast odborníci z různých oboru lidské činnosti (lékařka, politik, učitelka, podnikatel, psycholog, umělec, student apod.). Účastníci kulatých stolu jsou z různých církevních hnutí a komunit. Každý z nich představí svoji profesi a sdělí svědectví o tom, jak žije evangelium ve své profesi.

Na závěr budou účastníci sledovat mezinárodní přenos z jiných zemí světa (15.00 až 16.00 hodin). Celý program vyvrcholí závěrečnou mší v 16.15 hodin na Biskupském gymnáziu.

Kontaktní osoba: Ludmila Plátová, mobil 736 433 717, e-mail run4unity@centrum.cz.

Plakátek

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality