Biskupství brněnské

Společně pro Evropu v Brně

Ilustrace
12.5.2012

Do celoevropské iniciativy Společně pro Evropu (www.together4europe.org) se 12. května 2012 zapojí vedle více než 300 evropských mest, mezi nimi také Brno. Křesťanská hnutí a komunity, která působí v Brně, uspořádala pro každého, koho zajímá osud starého kontinentu, odpolední setkání věnované svědectví života křesťanů v podmínkách dnešní společnosti.

 

Program, který připravují církevní hnutí, nové komunity a členové různých církví, se bude konat od 15.00 do 18.00 hodin v prostorách Biskupského gymnázia v Brně (Barvičova 85). Účastníci setkání si připomenou křesťanské kořeny Evropy, vyslechnou svědectví o možné jednotě v odlišnosti, žitém evangeliu a spojí se ve společné modlitbě. Na závěr se připojí k mnoha dalším místům v Evropě při sledování přenosu z hlavního setkání iniciativy Společně pro Evropu v Bruselu, kde zastupuje Českou republiku pětičlenná delegace. Po společném programu bude možnost při občerstvení na osobní setkání.

V Brně se této události zúčastní i představitelé církevního a politického Života.

V dnešní nesnadné ekonomické i politické situaci kontinentu chtějí touto iniciativou křesťané ukázat ve svých svědectvích, jak jim na stavu společnosti záleží. Proto se angažují v nejrůznějších oblastech jejího Života.. Celá iniciativa zcela souzní s výzvou k nové evangelizaci.

Více informací najdete v přílohách  (pozvánka a plakát).

Kontakt: Marie Stehlíková, mobil 737 273 875, mail spolecneproevropu@centrum.cz
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality