Biskupství brněnské

Výstava návrhů na památník sv. Cyrila a Metoděje v Brně

Ilustrace
4.5.2012 - 11.5.2012

Ve dnech 4. května až 11. května 2012 bude v době od 10.00 do 17.00 hodin v prostorách brněnského biskupství (Petrov 2) ke zhlédnutí výstava návrhů na památník sv. Cyrila a Metoděje.

Brno: V září 2011 vyhlásilo Biskupství brněnské výtvarnou soutěž o návrh na ztvárnění památníku sv. Cyrila a Metoděje v Brně a jeho realizaci. Celkově bylo do soutěže předloženo dvacet devět návrhů Hodnotící porota udělila první místo soutěžnímu návrhu sochaře Vladimíra Matouška a architekta Radima Horáka. Porotci ohodnotili vítězný návrh jako řešení pokorné, soudobé, výrazné i sdělné, přinášející do souvislosti místa svébytný tvar, který obstojí vedle stávajících soch sv. Petra a Pavla.

Přáním brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho je, aby byl památník realizován v roce 2013, kdy si budeme připomínat 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Moravu. Památník má být umístěn v areálu Petrova v blízkosti katedrály sv. Petra a Pavla.

Všech dvacet devět hodnocených návrhů bude možné zhlédnout na výstavě, která proběhne ve dnech od 4. května do 11. května 2012, vždy v době od 10.00 do 17.00 hodin.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality