Biskupství brněnské

Noc kostelů 2012 na YouTube

Ilustrace
1.6.2012

Videospot, který zve návštěvníky na Noc kostelů 2012, je ke zhlédnutí na YouTube. Na základě grafické předlohy Very Rieder videospot zpracoval Jiří Doffek, fotografii z Plzně zapůjčil P. Krzysztof Dędek.

Odkaz na videospot Noci kostelů

Noc kostelů se bude konat v pátek 1. června 2012 v celé České republice, v Rakousku, a v letošním roce poprvé také na celém území Slovenska. V této chvíli připravuje program Noci kostelů téměř 1 300 kostelů od Aše až po Košice.

V brněnské diecézi je zapojeno 123 kostelů a modliteben osmi křesťanských církví. Pořadatelé nyní připravují programy, při nichž budou mít návštěvníci příležitost nahlédnout do věží, sakristií, kaplí, křížových chodeb, klášterních refektářů i rajských zahrad, nechat se v chrámových prostorách provést slovem, povznést hudbou, inspirovat ve ztišení a modlitbě či potěšit při setkání.

V roce 2005 se konala první Dlouhá noc kostelů ve Vídni a během čtyř let se spontánně rozšířila do celého Rakouska. V roce 2009 překročila Noc kostelů hranice a otevřely se také kostely a modlitebny na několika místech na Moravě. V roce 2010 se Noc kostelů konala již v celé České republice a v loňském roce poprvé také v několika desítkách kostelů na Slovensku.

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality