Biskupství brněnské

Kotva se stane trvalou památkou papežské návštěvy

Ilustrace
3.10.2010
Kotva Kotva V neděli 3. října v 15.00 hodin požehná brněnský biskup Vojtěch Cikrle jedenáctimetrovou kotvu nově umístěnou v areálu přístaviště Brněnské přehrady.

Brno: Kotva - symbol naděje a téma návštěvy Svatého otce Benedikta XVI. v Brně se stane pro obyvatele moravské metropole i její návštěvníky trvalou připomínkou této historické události. Unikátní, necelou tunu vážící artefakt autora Marka Štěpána, který zdobil plochu tuřanského letiště během bohoslužby Svatého otce, darovalo brněnské biskupství Dopravnímu podniku města Brna. Ten kotvu jako trvalou připomínku papežské návštěvy vztyčil při příležitosti ročního výročí této události v přístavišti Brněnské přehrady.

Pro širokou veřejnost bude v neděli 3. října připraveno slavnostní odpoledne. Po žehnání kotvy brněnským biskupem Vojtěchem Cikrlem za přítomnosti primátora statutárního města Brna Romana Onderky, bude následovat doprovodný program. Ten nabízí například okružní plavbu parníkem, hudební vystoupení a prodejní výstavu svíček a dalších výrobků Chráněných dílen Znojmo.

Foto: Vít Kobza Foto: Martin Bejček
Pozvánka
Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality