Biskupství brněnské

Výstava o P. Janu Bulovi putuje do Rokytnice nad Rokytnou

Ilustrace
2.8.2010
Dne 2. srpna 2010 bude slavnostně zahájena výstava "Věřím, že můj krátký život nebyl nadarmo-Život a smrt kněze Jana Buly (1920–1952)“ v jeho jediném kněžském působišti, Rokytnici nad Rokytnou.

Rokynice nad Rokytnou: Ve dnech 3. - 26. srpna 2010 bude výstava, připravená v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla k připomínce 90. výročí narození Služebníka Božího P. Jana Buly, instalována ve farním kostele Narození sv. Jana Křtitele v Rokytnici nad Rokytnou. Tato farnost byla jediným působištěm P. Buly, který zde nastoupil hned po svém kněžském svěcení jako kaplan a po smrti zdejšího faráře P. Ladislava Lakomého se stal administrátorem této farnosti.

Kanonizační řízení P. Jana Buly znamená pro rokytnickou farnost kromě možnosti nabídnout řadu svědectví o životě tohoto kněze také pozvání k modlitbám za smíření křivd minulosti.

Slavnostní otevření výstavy proběhne v pondělí 2. srpna 2010. V 17.30 hodin bude soudní vikář Mons. Karel Orlita sloužit v rokytnickém kostele slavnostní mši, po níž proběhne beseda o průběhu kanonizačního řízení P. Jana Buly.

Plakátek
Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality