Biskupství brněnské

Guglielmo Callegari opět v Třebíči

Ilustrace
12.6.2010
Guglielmo Callegari Nestává se každý den, aby třebíčské publikum připravilo nějakému umělci takové ovace a potlesk, jakého se dostalo mladému italskému tenoristovi Guglielmo Callegarimu při jeho loňském vystoupení v kostele sv. Martina.

Vřelé reakce publika daly Callegariho nádherně zabarvenému hlasu doslova křídla a každý si tak odnášel z koncertu silný a hluboký zážitek. Pro všechny, kdo byli tehdy osobně přítomni i pro všechny ostatní, kteří mají rádi klasickou hudbu a pravé italské belcanto, máme také letos radostnou zprávu. Tenor Callegari, kterého mělo 17.11. 2009 možnost slyšet i brněnské publikum na koncertě vkostele sv. Janů, opět přijal pozvání organizátorů a přijede v červnu do Třebíče. Jeho hlas tentokrát zazní 12.6. 2010 od 19.00 hodin v bazilice sv. Prokopa a doprovázet ho bude nejen italský varhanní mistr a skladatel Devis Formentin, ředitel slavného chrámového sboru Antonia Foraboschiho v Palazzolo dello Stella, ale též velký Tišnovský komorní orchestr pod uměleckým vedením Jaroslava Kolesy.

Pro návštěvníky koncertu je připraven působivý program, sestavený ze známých děl slavných mistrů baroka i klasicismu, ale chybět nebude ani Charles Gounod či Giuseppe Verdi. Kombinace vynikajících umělců, nádherných melodií a fantastické akustiky, jakou románsko-gotická bazilika sv. Prokopa disponuje, zaručuje všem posluchačům zcela vyjímečný a nezapomenutelný zážitek.

Vstupenky jsou již v prodeji v provozovně Kapucín - Repro, Blahoslavova 10, Třebíč - Zámostí (tel. 568 840 931).

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality