Biskupství brněnské

V Brně- Židenicích budou číst Bibli nepřetržitě 24 hodin

Ilustrace
15.5.2010
V letošním Roce kněží si farnost Brno - Židenice bude připomínat 75. výročí posvěcení místního kostela sv. Cyrila a Metoděje. Při této příležitosti zde bude probíhat řada duchovních i kulturních akcí. Za pozornost strojí iniciativa Bible24. Čtyřiadvacetihodinové čtení Písma svatého, BIBLE24, začne v židenickém kostele v sobotu 15. května 2010 bohoslužbou v 7.00 hodin.Ukončeno bude nedělní bohoslužbou 16.května v 8.00 hodin, kterou bude slavit generální vikář brněnské diecéze Mons. Jiří Mikulášek.

Brno: „Zajímalo vás někdy, kolik slov dokážeme vyslovit za 24 hodin? Některé výzkumy uvádějí, že jsme schopni říct až 8800 slov. Jestliže tolik slov zazní v jednom dnu z našich úst, kolik slov jiných lidí jsou nuceny vyslechnout naše uši. Všechna ta slova chtějí něco sdělit, něčím nás ovlivnit a my cítíme jakou mají moc. A to ta slova mnohdy nemusejí být smysluplná a přátelská, ale naopak tvrdá, plná zloby, lživá nebo zbytečná, slova, která zraňují... . Dokážete si představit, že by k nám 24 hodin mohl promlouvat největší odborník na život - Bůh? Že by 24 hodin znělo jeho slovo a my mu mohli naslouchat, rozvažovat nad jeho slovy a hledat, jak by mohla proměnit náš život? Všichni jste zváni k nám do Židenic, kde se můžete stát součástí Bible24,“ říká koordinátorka akce Bible 24, Marie Pokorná.

Akci zahájí ve farním kostele sv. Cyrila a Metoděje v Brně Židenicích v sobotu 15. května 2010 v 7.00 hodin mše. Po ní zazní v 8.00 hodin první úryvek z Matoušova evangelia. Při četbě se následných 24 hodin budou střídat muži a ženy, mladí i starší. Kostel zůstane celý den otevřeným domem, kam může přijít kdokoliv. Ke čtení se mohou přihlásit celé rodiny. Pro zájemce bude ve skromných podmínkách připravena možnost přenocování a občerstvení. Bližší informace podá hlavní služba přímo na Bibli24.

Další informace na www.bible24.unas.cz.
a Marie Pokorná mobil: 604 690 772.

Přehled doprovodných akcí

V rámci iniciativy Bible24 připravujeme židenická farnost řadu dalších akcí. Vybíráme dvě:

Výstava zajímavých exponátů Bible
Mnozí farníci mají doma ve svých knihovnách unikátní exponáty Bible. Zapůjčené exponáty budou k vidění na výstavě zahájené v neděli 9. května 2010.

Bible očima světa, svět očima Bible
Interaktivní výstava pro děti i dospělé o nejčtenější knize světa. Návštěvníci se zapojí do života lidí před tisíci lety a budou putovat historií i obsahem Bible. Výstava bude zahájena 23.května 2010 a potrvá do 6. června 2010. Výstava je putovní do Brna bude zapůjčena z Centra pro rodinu a sociální péči v Ostravě.
Vstupné je pro dospělé 50,- Kč a pro děti 20,- Kč. Výstava bude v našem kostele také součástí programu Noci kostelů ( v rámci Noci kostelů bude vstupné zdarma).

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality