Biskupství brněnské

Dům sv. Antonína se připojil k mezinárodnímu Dnu seniorů

Ilustrace
1.10.2009
Moravské Budějovice: Dům sv. Antonína se připojil k celosvětovému Dni seniorů, který vyhlásila v roce 1990 OSN a stanovila ho na 1. říjen. Senioři v Domově oslaví tento mezinárodní den s folklorním souborem Dyjavánek ze Znojma. V rámci Týdne sociálních služeb ČR, který se koná od 5. do 11. října, připravili také zaměstnanci Den otevřených dveří. Zájemci se mohou přijít podívat ve středu 7. října od deseti do dvou hodin.

„Připravili jsme pro naše obyvatele společně s folklorním souborem Dyjavánek příjemné odpoledne, kde si mohou poslechnout a zazpívat si písně ze Slovácka, Slovenska a Moravsko-slovenského pomezí. Nebude chybět občerstvení a ochutnávka vína a burčáku,“ popisuje ředitel Domu Ladislav Chloupek. Folklorní soubor Dyjavánek Znojmo vznikl v roce 1987 při Znojemské Besedě a v současnosti sdružuje kolem čtyřiceti dětí ve věku 7 – 19 let. Vystupují po celé Moravě a také v zahraničí.

Na středu 7. října naplánoval Dům sv. Antonína Den otevřených dveří. Návštěvníci si budou moci prohlédnout celý Domov a nahlédnout na život v něm. „Chystáme výstavu výrobků, které naši obyvatelé vyrobili. Kdo bude chtít, může si některé výrobky i zakoupit,“popsal ředitel Chloupek a dodal, že všichni jsou srdečně zváni.

Dům sv. Antonína je nestátní nezisková organizace, účelové zařízení církví. Kromě domova pro seniory poskytuje ještě tři další služby: domov pro zdravotně postižené, odlehčovací služby a denní stacionář. Zřizovatelem Domova je Kongregace Milosrdných sester sv. Karla Boromejského, které se od počátku věnují potřebným lidem v nemocnicích a v zařízeních sociální péče po celé republice.

Eva Fruhwirtová

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality