Biskupství brněnské

Na „Koncertu naděje“ vystoupí i Svítání

Ilustrace
26.9.2009
Koncert naděje se uskuteční v sobotu 26. září 2009 od 18. 00 hodin na letišti v Brně Tuřanech, v blízkosti hlavního podia při návštěvě papeže Benedikta XVI. Jako první se na podiu představí česká kapela Svítání.Známá brněnská kapela Svítání se vyznačuje stylem Original Czech Music – to je akustické prolínání znění cimbálu, violoncella, kytar, akordeonu, baskytary, mandolíny, perkusí a bohatých pětihlasých vokálů – vše v nejrozmanitějších barevných kombinacích autorské tvorby. V průběhu vystoupení znějí hlavně skladby z vlastní autorské dílny, ale i instrumentální perličky jako např. slavný Montiho čardáš či úprava Gershwinovy Rhapsody in Blue.

Po české kapele se představí už jenom zahraniční hosté. Jako první vystoupí řeckokatolický kněz ze Slovenska Peter Milenky. Kromě toho, že je kněz, má svoji farnost a velkou rodinu, má také i svoji kapelu, která nese název „Peter Milenky band“. Nedávno dokončili svoje první album s názvem: „Eště sa to dá…“. S nahráváním desky pomohli hudebníci zvučných jmen jako například Martin Husovský (kapela Komajota) nebo Miloš Humeník (kapela Raindown), která jsou mezi slovenskými fanoušky dobře známá. Další desky a další klipy na sebe nenechají určitě dlouho čekat.

Slovenskou kapelu na podiu vystřídá polská skupina Arka Noego. Tuto skupinu sice tvoří malé děti, ale na koncertech umí strhnout velké davy lidí a ukázat veliké věci. O všechny texty a hudební doprovod se starají tátové, kteří hrají každý i v různých křesťanských skupinách. Kapela je tvořena především ze synů a dcer hudebníků. V roce 2000 vydala Arka svoji první desku „Agu gu“. Prodalo se ji přes šest set tisíc kusů. Podobných úspěchů dosáhlo i všech následujících sedm desek.

Po skončení koncertu bude možnost přespání ve vlastním stanu do nedělního rána ve stanovém městečku.

www.svitani.com
www.petermilenkyband.com
www.arkanoego.pl

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality