Biskupství brněnské

Orel a Mezinárodní sportovní hry FICEP poprvé v Brně

Ilustrace
9.7.2009 - 12.7.2009
Na čtyři stovky mladých sportovců z šesti zemí Evropy se sejde 9. - 12. července v Brně na mezinárodních sportovních hrách FICEP.Mládež do patnácti let bude sportovat celkem ve třech odvětvích – fotbal, tenis a šachy. „Přijede také prestižní německá taneční skupina Amica, která doprovodí program celé akce,“ řekl generální sekretář organizace Orel Ladislav Kotík, která hry organizuje. „Hlavní soutěžní odvětví, fotbal, se bude hrát v tréninkovém centru 1. FC Brno v Ivanovicích,“ dodává Kotík. Tenis se sehraje v areálu tenisové klubu Classic v Jundrově a šachy v orlovně na Mendlově náměstí.

Hry FICEP se konají každý rok vždy v jiné evropské zemi. Jednotlivé sporty se střídají ve čtyřletém cyklu. V Brně se hry FICEP konají vůbec poprvé.

FICEP je mezinárodní federace, která sdružuje křesťanské sportovní organizace z jedenácti zemí. Mezi evropské země, jako například Francie, Německo či Švýcarsko, se řadí i dvě africké – Camerun a Madagaskar.

Orel ČR se velkou měrou podílí na řízení této organizace. Členové Orla se pravidelně účastní mezinárodních her a táborů. Reprezentují tak nejen organizaci Orel, ale i celou Českou republiku.

Informace pro novináře
Petr Ducháček, mediální manažer
Mob. 725 508 079, Tel. 543 244 884, Fax 543 244 882
www.orel.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality