Biskupství brněnské

Premiérová Noc kostelů míří i na Vysočinu

Ilustrace
10.3.2009
K Noci kostelů, která proběhne letos poprvé v jihomoravské metropoli v pátek 29. května, se připojil první mimobrněnský partner. Své návštěvníky přivítá rovněž kostel Proměnění Páně v Třebíči-Jejkově.Brno: Noc kostelů v Brně zahájí před šestou hodinou večerní patnáctiminutové vyzvánění zvonů brněnských chrámů, které pozve návštěvníky a zájemce do otevřených kostelů a modliteben. V rámci nočního programu bude například v kostele sv. Jakuba možné nahlédnout do krásné zvonice. Včetně prohlídky věže sem bude umožněn přístup v době od 18.30 do 23.30 hodin.

Na internetových stránkách www.nockostelu.cz je představen vizuální styl Noci kostelů, který bude na tuto akci nejen upozorňovat, ale také provázet návštěvníky během nočního programu. Kostely a modlitebny, které jsou do Noci kostelů zapojeny, budou v tomto duchu označeny poutači a stejnou tvář dostanou také propagační plakáty a letáčky.

Autorkou vizuálního stylu, který zároveň propojuje brněnskou Noc kostelů s rakouskou Lange Nacht der Kirchen, je rakouská grafička Vera Rieder. Tento vizuální styl je kombinací grafiky s textem, který obsahuje verš ze Žalmu 74: "Tobě patří den, i noc je tvoje, tys upevnil světlo noci i slunce."

Záštitu nad akcí převzal brněnský biskup Vojtěch Cikrle a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Mediálními partnery Noci kostelů jsou: Brno Business, Český rozhlas, Lidové noviny, Radio Petrov, Listy jižní Moravy, NOS, Radio Proglas, Katolický týdeník, TV Noe.

Projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj a Jihomoravským krajem prostřednictvím ROP JV.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality