Biskupství brněnské

Tříkrálovou sbírku 2009 v Brně zahájí biskup Cikrle

Ilustrace
2.1.2009
Při bohoslužbě v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla v pátek 2. ledna 2009 v 15.00 hodin požehná biskup Vojtěch Cikrle tříkrálovým koledníkům. Brno: Tříkrálová sbírka, kterou v České republice pořádá Charita České republiky , bude v brněnské diecézi zahájena pontifikální bohoslužbou celebrovanou brněnským biskupem Vojtěchem Cikrlem v pátek 2.1.2009.

Samotná sbírka proběhne v České republice ve dnech 2.- 11.ledna, kdy budou moci lidé finančně přispět různými formami na podporu rodinám a lidem v nouzi.

Na jižní Moravě organizuje charitativní sbírku Diecézní charita (DCH) Brno.

V roce 2008 na jižní Moravě koledovalo 2987 skupinek koledníků a lidé jim přispěli celkovou částkou 13 466 236,- Kč. Do diecéze se vrací celkem 11 036 563,16 Kč na financování charitativních projektů např.: Oblastní charita (dále jen OCh) Brno - Chráněné bydlení sv. Michaela; OCh Tišnov - Zřízení a rozvoj nízkoprahového zařízení pro děti a mládež; OCh Břeclav - Projekt podpory domácí péče o dítě se spinální muskulární svalovou atrofií; OCh Žďár nad. Sázavou - Ponorka nadosah - nizkoprahový klub pro děti a mládež; OCh Znojmo - Osobní asistence; OCh Znojmo - Krizový dobrovolný tým - komplexní pomoc obětem nenadálých událostí a živelných katastrof; OCh Jihlava - Malá řemesla; OCh Břeclav - Denní centrum při azylovém domě; OCh Žďár nad. Sázavou - Fond sociální pomoci; OCh Třebíč - Chráněné bydlení Budišov atd.

Výsledky Tříkrálových sbírek od roku 2000 ve všech diecézích najdete na tomto odkazu

foto foto foto

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality