Biskupství brněnské

Vánoce v Domě sv. Antonína

Ilustrace
24.12.2008
O Vánocích nemá být nikdo sám. Řídí se tím i v Domě sv. Antonína.Moravské Budějovice – Dům sv. Antonína připravuje pro své obyvatele, ale i pro ty, kteří jsou osamoceni a nemají kde trávit vánoční svátky, pozvání na štědrovečerní společnou večeři.

„Vánoce jsou svátkem rodiny a nikdo by neměl být sám. Proto jsme se již v loňském roce rozhodli nabídnout těm, kteří jsou na Štědrý večer sami, nebo i příbuzným našich obyvatel, aby mohli přijít do Domova a strávit Štědrý večer ve společenství s našimi obyvateli,“ říká ředitel Domu sv. Antonína Ladislav Chloupek.

Na Štědrý den ve 14.00 projde Domovem tradiční tzv.Andělíčkový průvod. Děti v kostýmech andělů navštíví všechny pokoje a za zpěvu koled oznámí všem obyvatelům i přítomným radostnou zvěst o narození Ježíše Krista. Před štědrovečerní večeři dojde ke spuštění pohyblivého betlému. „Tento betlém jsme přemístili do Domu sv. Antonína z Hradiště u Znojma, kam se na něj rok co rok chodili dívat stovky lidí. Po odchodu sester boromejek z Hradiště jsme v loňském roce převzali štafetu my a chceme tuto tradici dále zachovat v Moravských Budějovicích“ sdělil Chloupek. Veřejnosti bude betlém přístupný od 25.prosince do 4. ledna denně od 10.00 do 12.00 a odpoledne od 14.00 do 17.00.

Dům sv. Antonína je domov pro seniory a zdravotně postižené. Všem obyvatelům se zaměstnanci společně se sestrami boromejkami snaží v co největší míře vytvořit domácí, klidné a radostné vánoční prostředí, ke kterému patří i různé koncerty a vystoupení, jenž probíhají v Domě po celý prosinec.

Kontakt:
Ing. Ladislav Chloupek
Tel.: 568 423 705
E-mail: domov@dsvamb.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality