Biskupství brněnské

Vánoční setkání v Domě u sv. Antonína v Moravských Budějovicích

Ilustrace
17.12.2008
Ve středu 17. prosince 2008 v 10 hodin se uskuteční vánoční setkání zástupců města Moravských Budějovic s obyvateli Domu svatého Antonína.Při této příležitosti bude slavnostně uveden do provozu zrekonstruovaný výtah, otevřou se tři nové pokoje a bude představena studie na přístavbu moderního ubytovacího pavilonu.

„Jeden velký pokoj jsme upravili na tři menší dvoulůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením. Chceme tak zlepšit podmínky pro naše klienty,“ přiblížil ředitel Domu sv. Antonína Ladislav Chloupek s tím, že velký důraz kladou právě na pohodlí, domácké prostředí a kvalitní služby pro seniory, kteří potřebují jejich péči.

Zrekonstruovaný výtah zase pomůže lidem, kteří se hůře pohybují a umožní jim snadnější pohyb po budově. „Na zahradě se nám podařilo částečně dokončit oplocení a také chodníky, které zvýší bezpečnost našich klientů,“ doplňuje Chloupek. Všechny úpravy a rekonstrukce jsou financované z darů, zvláště z nadace Dobré dílo sester sv. Karla Boromejského.

Ředitel Ladislav Chloupek zároveň představí zástupcům města a také obyvatelům Domu sv. Antonína právě dokončenou ověřovací studii druhé etapy přístavby. Jedná se o návrh nové a moderní ubytovací kapacity pro osmdesát klientů, která splňuje nejnovější standardy ve všech oblastech. „Ve stávající budově je počítáno s vybudováním speciálního oddělení pro klienty s Alsheimerovou chorobou, kterých v poslední době velmi přibývá a bude sloužit také jako zázemí pro nově vybudovanou část Domu,“ dodává ředitel Chloupek.

Výstavba nového pavilonu se bude odvíjet od získaných financí. Projektová dokumentace pro stavební povolení bude hotová v dubnu příštího roku. „Rádi bychom zahájili práce v roce 2010,“ uzavírá Ladislav Chloupek

Kontakt:
Ing. Ladislav Chloupek
Tel.: 568 423 705
E-mail: domov@dsvamb.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality