Biskupství brněnské

Devět velkých osobností na Masarykově univerzitě

Ilustrace
6.10.2008
Rektor Masarykovy univerzity prof. PhDr. Petr Fiala a hejtman Stanislav Juránek převzali záštitu nad podzimním projektem, v jehož rámci navštíví Masarykovu univerzitu devět významných osobností.Celý cyklus byl zahájen v pondělí 6. října na Fakultě sociálních studií, kterou navštívil vojenský kaplan Martin Vařeka, aby studenty seznámil se svými zkušenostmi z Afghánistánu. Příští pondělí na Ekonomicko-správní fakultě vystoupí Mikuláš Dzurinda s tématem ekonomických reforem na Slovensku, zároveň se dotkne i aktuální ekonomické situace.

Cyklus setkání pořádá Moravskoslezská křesťanská akademie, která na univerzitu pozvala významné osobnosti reprezentující křesťanství. Studenti tak dostanou možnost nahlédnout do „Tajemného světa víry“, jak se celý projekt jmenuje.

Studenti se dále mohou těšit např. na primáše Hradišťanu Jiřího Pavlicu (Filosofická fakulta MU), psychologa Jeronýma Klimeše (Lékařská fakulta), vězeňského kaplana Františka Líznu, který prošel pěšky Evropu od pobřeží Atlantiku až k Černému moři (Fakulta sportovních studií).

Podrobné informace jsou k dispozici na webu Moravskoslezské křesťanské akademie www.mska.biz.

Kontakt:
Moravskoslezská křesťanská akademie
Divišova 19
612 00 Brno

Zdeněk Moravec
Tel. 733582279
E-mail: zdenek.moravec@mska.biz.

PhDr. Jiřina Štouračová (předsedkyně MSKA)
Tel. 607987661
E-mail: mska@volny.cz www.mska.biz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality