Biskupství brněnské

Den otevřených dveří Domu léčby bolesti s hospicem sv. Josefa v Rajhradě

Ilustrace
27.9.2008
Den otevřených dveří v Domě léčby bolesti s hospicem sv. Josefa (Jiráskova 47, Rajhrad u Brna) se uskuteční v sobotu 27. září od 10.00 do 17.00 hodin. Rajhrad u Brna: Vedle prohlídky hospice je k promítání připraven také film o vzniku hospice a jeho poslání. Pro děti je připravený dětský koutek.

Dům léčby bolesti s hospicem sv. Josefa je největší hospic v České republice. Nachází se v nově postavené a moderně vybavené budově v tichém a klidném parku kláštera sester Těšitelek v Rajhradě. Jeho výhodou je výborná dostupnost v rámci celého Jihomoravského kraje včetně části kraje Vysočina. Do Rajhradu se dá pohodlně a rychle dostat autem, autobusem i vlakem.

Zařízení disponuje 50 lůžky. Pacient si může zvolit jednolůžkový nebo třílůžkový pokoj a jeho rodinní příslušníci a osoby blízké mohou využít hostinské pokoje po celou dobu hospitalizace.

Hospic sv. Josefa je na prvním místě určený onkologicky nemocným pacientům, ale v případě potřeby je otevřený všem těžce nemocným, kteří potřebují lékařskou, ošetřovatelskou a fyzioterapeutickou péči včetně ambulance. Součástí nabídky jsou rovněž odlehčovací služby pro pacienty, o které pečuje rodina v domácím prostředí a potřebují změnit terapii nebo pouze pomoci v péči, aby si sami mohli odpočinout – tento druh pomoci rodinám je omezen na tři měsíce.

Do hospice, který začátkem roku 2009 oslaví 10 let svého působení, není těžké poslat žádost, kterou vyplňuje lékař. Příjem je možné realizovat téměř ihned následující den po schválení bez dalších průtahů.

Hospic sv. Josefa v Rajhradě je otevřený všem potřebným lidem, kterým se personál snaží být nablízku a ku pomoci. Bližší informace naleznete na internetových stránkách www.dlbsh.cz, příp. telefonicky na čísle 420 547 232 223.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality