Biskupství brněnské

Masarykova univerzita v Brně slavnostně zahájí výuku v novém studijním oboru

Ilustrace
26.9.2008
Slavnostní zahájení výuky v novém studijním oboru „Pedagogické asistentství křesťanské výchovy pro ZŠ“ proběhne za účasti brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho a proděkana Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity Jiřího Němce v pátek 26. září 2008 ve 12.30 hodin v učebně číslo 4, na Pedagogické fakultě MU (Poříčí 7).Brno: Nový studijní obor byl otevřen na základě zájmu veřejnosti o kvalifikované učitele předmětu křesťanská výchova na základních školách. Do prvního ročníku bylo přijato 49 uchazečů. Studenti oboru studují v kombinaci s dalšími obory, jako jsou dějepis, občanská výchova, český jazyk a dalších předmětů pro základní školy.

Absolventi tříletého bakalářského programu pak mohou působit jako učitelé náboženství na základních školách. Uplatnění mohou najít rovněž jako asistenti pedagoga a pastorační asistenti v duchovní a charitativní službě. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity má vedle bakalářského studijního programu akreditovaný také navazující magisterský stupeň.

Pedagogické asistentství křesťanské výchovy pro ZŠ v jihomoravském regionu dosud nebylo možné studovat, obor nabízely pedagogické fakulty v Ostravě a Hradci Králové a teologické fakultě v Olomouci a Českých Budějovicích.

O možnost studia teologických disciplín v moravské metropoli Biskupství brněnské aktivně usilovalo od roku 1990. Ve školním roce 2008/2009 bude Masarykova univerzita vzdělávat více než 42 tisíc studentů.

Další informace:Mgr. Tereza Fojtová
tisková mluvčí MU,
tel. 549 49 3160, 724 517 335

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality