Biskupství brněnské

„Základy“ hledají významy základních pojmů života

Ilustrace
14.9.2008
Kromě cyklu Exit 316-Mise připravilo do vysílání Centrum náboženské tvorby Televizního studia Brno České televize také cyklus „Základy“, které se budou vysílat od 14. září každou neděli odpoledne. Brno: Nový televizní cyklus „Základy“ hledá významy základních pojmů lidského života a připomíná, jak je představuje biblický text. Koncepce pořadu počítá s tématy, jakými jsou narození, láska, talent, naděje, pokušení, odvaha, nedůvěra, závislost, tolerance, vina, poznání a moudrost, bolest a utrpení, nemoc, osamělost, strach, odpuštění a smrt.

Na každé téma nahlíží z různých stran, odkrývá jeho zákoutí a významy a upozorňuje na biblická stanoviska. Dává prostor divákovi, aby si sám udělal závěr.

Po formální stránce jde o volně plynoucí meditaci postavenou na půdorysu magazínu. Základními stavebními prvky jsou pohled odborníka, anketa, konkrétní životní zkušenost a závěrečné shrnující slovo, které poukáže na biblické principy a na zásady plynoucí z křesťanské víry. Tyto odkazy, které se objevují v závěrečné fázi každého dílu, jsou osobně formulované a respektují stanoviska domácí ekumény; mluvčí budou pocházet z hlavních denominací, které v naší zemi působí.

Významnou složkou pořadu je kromě obrazu a slova i hudba, kterou komponuje J. P. Muchow. Hudba podbarvuje vizuální styl, vytváří zvláštní atmosféru a dává obrazům další dimenzi.

Cyklus má 17 dílů
Cílovou skupinou pořadu je střední generace.
Stopáž každého dílu: 26 minut
Režisér a autor scénáře: Martin Benc
Vysílání: ČT2, každou neděli od 14. září 2008 odpoledne.
Díl vysílaný 14. 9. začíná ve 14:20, díl vysílaný 21. 9. ve 13:20 hodin.

Další informace: Hana Orošová, tisková mluvčí ČT TS Brno, tel. 542 132 512.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality