Biskupství brněnské

Pohřeb Chiary Lubichové na obrazovkách TV NOE

Ilustrace
18.3.2008
V úterý 18. března 2008 od 15.00 hodin zprostředkujeme divákům TV NOE přímým přenosem z Říma pohřeb zakladatelky Hnutí fokoláre Chiary Lubichové. Zakladatelka Hnutí fokoláre Chiara Lubichová 14. 3. 2008 nad ránem zemřela ve věku 88 let ve svém domě v Rocca di Papa v Římě. V únoru nastoupila na plánovanou kontrolu v římské poliklinice Gemelli, následně ale došlo k respiračním komplikacím a byla zde hospitalizována. Z celého světa nyní přicházejí vyjádření upřímné soustrasti. Soustrastný dopis zaslal i papež Benedikt XVI. Mimo jiné v něm píše: „S hlubokým dojetím jsem přijal zprávu o odchodu Chiary Lubichové, která zemřela po dlouhém a plodném životě, poznamenaném její neúnavnou láskou k Ježíši opuštěnému“. Svou duchovní blízkost, ve chvíli bolestného odloučení, vyjádřil příbuzným a celému Hnutí fokoláre i těm, kdo „si vážili jejího vytrvalého úsilí o společenství v církvi skrze ekumenický dialog a bratrství mezi všemi národy“. Poděkoval také „za svědectví jejího života, který prožila v naslouchání potřebám současného člověka, v plné věrnosti církvi a papeži“. Popřál všem, kteří Chiaru Lubichovou „poznali, setkali se s ní a obdivovali mimořádné věci, které Bůh vykonal skrze její misionářskou horlivost, aby ji následovali v neporušenosti jejího charismatu“. Na závěr papež udělil všem apoštolské požehnání.

Pohřeb Chiary Lubichové se bude konat 18. 3. 2008 v 15 hodin v bazilice sv. Pavla za hradbami v Římě. Hlavním celebrantem bude kardinál Tarcisio Bertone, státní sekretář Vatikánu. Pohřeb bude přenášen v přímém satelitním přenosu a přes internet. Chiara Lubichová bude pochována v mezinárodním centru Hnutí fokoláre v Rocca di Papa nedaleko Říma.

Zdroj aktuality: www.focolare.cz.

Televize Noe, která má své sídlo v Ostravě a pobočky v Brně a v Praze, vysílá ze satelitu ASTRA 3A, prostřednictvím řady kabelových operátorů, širokopásmového internetu a IPTV. Její signál je zachytitelný nejen v České republice, ale i na Slovensku a v celé střední Evropě. V současné době se vysílá více než 14 hodin denně ve všední dny od 8 do 13 a od 16 do 24 hodin, v sobotu, neděli od 8 do 01 hodin, o svátcích a zvláštních příležitostech i mimo vymezené časy. V dalších letech se bude vysílání rozšiřovat.

Více informací naleznete na webu www.tvnoe.cz, nebo na teletextu Televize Noe.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality