Biskupství brněnské

Setkání pro podporu vzájemné spolupráce v sociálních službách

Ilustrace
13.2.2008
Diecézní charita Brno - CELSUZ a Knihovna Jiřího Mahena v Brně pořádají 13. února 2008 ve 13:00 hodin v prostorách společenského sálu knihovny (5. NP-ulice Kobližná 4, Brno) "Setkání pro podporu vzájemné spolupráce v sociálních službách".Cílem Setkání je posílit spolupráci a najít nové možnosti vzájemného provázání při vzdělávání pracovníků. Akci zahájí radní Jihomoravského kraje JUDr. Marie Cacková.

Brno: "Společným setkáním se snažíme navázat na dosavadní spolupráci a prohloubit ji tak, aby ještě více zkvalitnila práci organizací sociálních služeb. Setkáním bychom rádi také otevřeli prostor pro další schůzky, které by měly charakter prakticky zaměřeného vzdělávání pracovníků." řekla vedoucí Centra pro lidi sociálně znevýhodněné CELSUZ Hana Regnerová.

Během odpoledne zazní příspěvky odborníků z mnoha organizací, které se na Setkání přihlásili. V programu je ale také představení databáze sociálních služeb, kterou zajišťuje Informační centrum CELSUZ. Databáze v současnosti obsahuje 254 aktualizovaných kontaktů na organizace a zařízení působící v Brně a Jihomoravském kraji. Určena je všem, kteří hledají informace o sociálních službách, tedy jak sociálním pracovníkům, tak běžným uživatelům.
Databáze je k dispozici na internetu www.celsuz.cz, telefonicky na čísle 538 700 950, nebo osobně na tř. Kpt. Jaroše 9 od 8:00 - 20:00 hod.

Centrum CELSUZ poskytuje pomoc všem lidem, kteří se ocitli v nelehké životní situaci. Prostřednictvím zmiňovaného Informačního centra, dále Sociálně právní poradny, Centra zaměstnanosti, Aktivačního, Multikulturního a Vzdělávacího centra nabízí komplexní pomoc především lidem dlouhodobě nezaměstnaným, sociálně slabým, lidem ve věku nad padesát let, maminkám na mateřské dovolené nebo cizincům.

Realizovaný projekt CELSUZ je financován z prostředků Evropské unie v rámci Společného regionálního operačního programu prostřednictvím Jihomoravského kraje.

Kontakt: Mgr. Simona Šlezingerová Diecézní charita Brno, CELSUZ, Mob: +420 736 529 311
Kontakt: MgA. Hana Regnerová, vedoucí Centra CELSUZ, Mob: +420 736 523 684

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality