Biskupství brněnské

Bosonožské besedování

Ilustrace
30.11.2007
V pátek 30. listopadu 2007 se v nově otevřené Bosonožské orlovně uskutečnila první z besed, kterou pod názvem Bosonožské besedování připravuje občanské sdružení Svornost Bosonohy, vlastník a provozovatel orlovny, a producent a moderátor Vladimír Koudelka. Prvními hosty se stali hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek a bosonožský rodák, brněnský biskup Vojtěch Cikrle.

„Volba pro první setkání byla jednoznačná. Před 230 lety bylo založeno biskupství brněnské a Bosonohy si letos připomínají 770 let od první písemné zmínky,“ říká Vladimír Koudelka. „Sečteme-li to dohromady, je to jakási magická tisícovka, která nás inspirovala právě k pozvání jednoho z nejvýznamnějších bosonožských rodáků – brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho. Jsme rádi, že naše pozvání přijal i hejtman Jihomoravského kraje, který je s panem biskupem naladěn na stejnou duchovní i lidskou notu."

Bosonožské besedování by mělo vytvořit tradici příjemných a zajímavých setkáním pozitivně naladěných lidí, kteří, ač mohou mít na určité věci třeba rozdílné názory, dovedou je tlumočit a prezentovat s úsměvem. Hudební složku prvního večera vytvořil zpěvák Jiří Helán s doprovodem, který si pro Bosonožské besedování připravil i premiérovou adventní píseň. Představili se i „domácí“ členové divadelního souboru Křemílci.

Další dvojicí při Bosonožském besedování by měli být současný a minulý primátor statutárního města Brna Roman Onderka a Richard Svoboda. Vstup na akci je volný.

foto foto foto foto

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality