Biskupství brněnské

Biskup Cikrle navštívil požární stanici

Ilustrace
22.11.2007
Brněnský biskup Vojtěch Cikrle navštívil ve čtvrtek 22. listopadu 2007 požární stanici v Lidické ulici v Brně.Návštěvy se zúčastnili také generální vikář Jiří Mikulášek a další představitelé Biskupství brněnského. Vzácného hosta, který pracoviště hasičů navštívil v historii stanice poprvé, přivítali ředitel Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje plk. Ing. Zdeněk Vlkojan a velitel stanice mjr. Ing. Petr Oháňka.

Brněnský biskup si prohlédl nové krajské operační a informační středisko HZS Jihomoravského kraje, které patří k nejmodernějším v ČR. Na centrální požární stanici, která vznikla na přelomu 30. a 40. let minulého století a je největší v republice, se církevní představitelé zajímali především o výstroj a výzbroj hasičů a jejich zásahovou techniku. V doprovodu velitele směny Václava Kováře se hosté podrobně seznámili s několika zásahovými vozidly a jejich výbavou k likvidaci požárů, záchraně osob, následků dopravních nehod i k dalším zásahům. Zajímali se také o organizaci výjezdů a nasazení požárních jednotek.

Biskup Cikrle ocenil vysokou profesionalitu a obětavost brněnských hasičů při ochraně zdraví, životů a majetku lidí. Uvedl, že si velice váží služby hasičů, kteří při záchraně druhých nasazují vlastní životy. V této souvislosti připomněl památku brněnských hasičů kpt. Davida Kožuského a por. Jaroslava Garguly, kteří zahynuli při záchraně obětí požáru v brněnské Nádražní ulici v lednu roku 2002.

foto foto foto
foto foto foto
Text a foto: Jaroslav Haid

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality