Biskupství brněnské

Kameraman Jakub Nosek oceněn medailí sv. Petra a Pavla

Ilustrace
29.10.2007
Brněnský biskup Vojtěch Cikrle předá v den památky blahoslavené řeholní sestry Marie Restituty, brněnské rodačky (29. října v 10.00 hodin) v reprezentativních prostorách brněnského biskupství ( Petrov č.p. 2) medaili sv. Petra a Pavla kameramanovi brněnského studia České televize Jakubu Noskovi. Brno: Biskup Vojtěch Cikrle medailí sv. Petra a Pavla, patronů brněnské diecéze, která si letos připomíná 230. výročí svého založení, ocení dlouholeté tvůrčí aktivity a obětavou službu Jakuba Noska (nar.1938), který do tehdy nově založeného studia Československé televize v Brně nastoupil již v roce 1962 jako jeden z prvních kameramanů. Po revoluci v roce 1989 byl jmenován vedoucím kameramanem a v lednu roku 1991 odpovědným kameramanem náboženských pořadů. Stal se tak jedním ze zakládajících členů mimoredakční skupiny pověřené náboženskými pořady, která se později rozvíjela až do dnešních rozměrů stabilizovaného redakčního centra.

Jakub Nosek se s mimořádnou pílí podílel a dosud podílí na naprosté většině náboženských pořadů vytvářených v brněnském studiu České televize.

Od roku 1997 pracuje také jako režisér na všech přímých přenosech bohoslužeb vysílaných z brněnského studia České televize. Jeho režijní realizace vytvářejí z těchto pořadů svébytná umělecká díla.

foto foto foto
Foto: Martina Burešová, Petr Chovanec

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality