Biskupství brněnské

Lucie Holíková v galerii Na hradbě

Ilustrace
14.10.2007
V neděli 14. října v 16.00 hodin proběhne v galerii Na hradbě (prostory Diecézního muzea v Brně na Petrově) vernisáž výstavy obrazů a grafik Lucie Holíkové s názvem "Arcus - Most z nebe". Výstava, kterou uvede Otakáro Schmidt, potrvá do 18.11 a je ji možné navštívit od úterý do neděle od 10.00 do 18.00 hodin. Vstup volný.

Lucie Angelico Holíková je absolventkou Výtvarné školy Václava Hollara (1989-1995) a Teologické fakulty UK, v současné době pokračuje ve studiu dějin umění. Její tvorba je inspirována sakrálním uměním v celkovém rozsahu historického vývoje, zároveň je charakterizována snahou o oslovení současného člověka. Touha po hledání krásy v její tvorbě směřuje k přiblížení Boha ostatním lidem a tak se snaží přispět k jeho větší slávě

Mgr. Lucie Angelico Holiková se narodila 27.5.1975 v Praze, od roku 1996 je členkou Unie výtvarných umělců České republiky.

Výstavy:
Členská výstava SSV-UVU v zámečku v Řevnicích (1999), samostatná výstava obrazů a grafik v kostele Neposkvrněného početi Panny Marie ve Strašnicích v Praze (1999), samostatná výstava obrazů a grafik v pražské Loretě (2000), samostatná výstava obrazů, grafik a ikon v Hejnicich (2003), samostatná výstava obrazů a grafik v komunitním centru sv. Prokopa v Praze (2007).

Plakátek

Již v 15.30 hodin zahájí kulturní program vystoupení dvojice Ľuboš Beňa & Matěj Ptazsek.

Ľuboš Beňa pochází ze slovenské Skalice, blues se ovšem učil hrát přímo v prostředí, kde tento hudební směr vznikl – na jihu Spojených států amerických. Pro jeho hru na kytaru a zpěv je charakteristický energický rytmus. Matěj Ptaszek je profesionální pouliční bluesman z České republiky. Jeho nástrojem je mosazná trouba starého gramofonu, kterou dodává svému falzetovému hlasu nenapodobitelný zvuk.

Společný projekt Ľuboše Beňa a Matěje Ptaszka přináší unikátní pojetí blues, překvapivě blízké autentickému zvuku tohoto hudebního stylu z 20. let 20. století.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality