Biskupství brněnské

Brněnský Den s cihlou

Ilustrace
20.9.2007
Brněnský Den s cihlou, který bude probíhat 20. září v centru jihomoravské metropole, je pokračováním letošní Brněnské akce cihla 2007. Jde o veřejnou charitativní sbírku, která pomáhá lidem s mentálním postižením a autismem s integrací do společnosti a na cestě k běžnému životu mimo velké ústavy. Výtěžek sbírky bude použit na Chráněné bydlení sv. Michaela v Brně.

Brno: V rámci Brněnského Dne s cihlou 2007 budou dobrovolní prodejci z řad studentů nabízet malé dřevěné kostky (3x3x3cm) s logem Akce cihla. Každý, kdo se rozhodne sbírku podpořit, si může kostku nechat. V každém případě si dárce odnese informační letáček, kde se dozví více o účelu sbírky.

Sbírka bude probíhat od 9.00 do 15.00 hodin na trase ulic Poštovská, Minoritská, Jánská, Josefská; Kobližná; Mendlovo nám.; Masarykova; Zelný trh, Radnická; Česká, Joštova; Nám. Svobody; Malinovského nám.; Šilingrovo nám., Starobrněnská. Od 9.00 do 18.00 hodin proběhne také v nákupním centru Olympia.

Akce cihla (v celostátním měřítku) již osmým rokem pomáhá lidem s mentálním postižením na cestě k samostatnosti a nezávislosti, na cestě k běžnému životu mimo velké ústavy. Brněnská akce cihla byla poprvé realizována na podzim roku 2000. Předešlé akce za výrazné a nepostradatelné pomoci dobrovolníků, sponzorů z podnikatelské sféry a drobných dárců přinesli finanční prostředky na rekonstrukci domu chráněného bydlení pro lidi s mentálním postižením a autismem na Žabovřeské ulici a na Gorkého ulici. Výtěžek dalšího ročníku brněnské Akce cihla pomohl při stavebních úpravách v prostorách budoucí kavárny Anděl na Gorkého ulici, minulý rok pomohl výtěžek při rekonstrukci fary v Dolních Věstonicích, jejíž objekt bude v první fázi sloužit lidem s mentálním postižením a autismem pro „volnočasové“ aktivity, klienti budou na faru jezdit např. o víkendech nebo na prázdninové pobyty. Do dvou let budou služby rozšířené na poskytování chráněného bydlení s pracovní terapií).

Další informace:
Michaela Koválová, Oblastní charita Brno, Žižkova 3, 602 00 Brno, asistent PR a dobrovolnictví, tel.: 545 210 672, mob.: 604 243 104, e-mail: michaela.kovalova@caritas.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality