Biskupství brněnské

Biskup Cikrle udělil medaile sv. Petra a Pavla

Ilustrace
29.6.2007
Při příležitosti oslav 230. výročí založení brněnské diecéze právě v den slavnosti svatých apoštolů Petra a Pavla, diecézních patronů, předal biskup Vojtěch Cikrle čtyřicet pět medailí jako ocenění obětavé služby pro církev.Brno: Slavnostní akt proběhl v odpoledních hodinách 29. června v prostorách brněnského biskupství na Petrově.

Mezi oceněnými, jejichž dlouholetou službu v nejrůznějších profesích a oblastech biskup Cikrle odměnil, byla šéfredaktorka Radia Proglas Marie Blažková, vedoucí Svatomichalské gregoriánské scholy Josef Gerbrich, ředitel Diecézní charity Brno a Charity České republiky Oldřich Haičman, výtvarní umělci Milivoj Husák, Ludvík Kolek, Karel Rechlík a Jiří Šindler, hudební skladatel Zdeněk Pololáník, spisovatel František Odehnal, zakladatel tradice Betlémského světla v České republice Jan Svoboda, tajemník Rady pro bioetiku České biskupské konference Květoslav Šipr, redaktor brněnské redakce Katolického týdeníku Václav Štaud, ředitel Národního centra pro rodinu České biskupské konference Josef Zeman a další.

Autorem medaile sv. Petra a Pavla o průměru 50 mm je sochař a medailér Josef Uprka. Medaile byly raženy z patinovaného tombaku v pražském podniku Triga-K.

foto foto foto
foto foto foto
Foto: Vít Kobza

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality