Biskupství brněnské

Popeleční středa s Radiem Proglas

Ilustrace
21.2.2007
Brno: Také letos napsal papež Benedikt XVI. poselství k postní době. Ve středu 21. 2. je ve vysílání Proglasu uslyšíte v 15.35 hodin. K modlitbě Křížové cesty se mohou posluchači připojit na Popeleční středu v 15 hodin a v dalších týdnech postní doby každou středu a pátek po 15. hodině. O středách se do vysílání přijdou modlit studenti brněnských středních i vysokých škol, v pátek zaměstnanci Proglasu.

Magdazín na Popeleční středu, 21. února, připravuje Jana Beránková z pražského studia Kristián. Od 9.30 hodin přinese hodinku rozjímání a vzpomínek Marty Boubínové na kdysi slavnou liturgii s gregoriánským chorálem u benediktinů v Praze-Emauzích i na umění beuronských mnichů u sv. Gabriela v Praze na Smíchově.

Noční linka hodinu před půlnocí v pondělí 19.2. bude věnována tématu přátelství. O radostech i starostech přátelských vztahů můžete hovořit s Helenou Bízovou.

V týdnu od 19. do 25. února vysílá Radio Proglas přímým přenosem několik bohoslužeb: v úterý 20. 2. v 18.00 hodin mši za posluchače, přátele Proglasu (celebruje P. Martin Holík), na Popeleční středu, 21. 2., a ve čtvrtek 22. 2. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně (celebruje P. Pavel Šenkyřík), v pátek 23. 2. také v 18 hodin, a to z kostela sv. Jakuba Staršího v Kostelci na Hané (celebruje P. Jan Mach), a v neděli 25. 2. v 9.00 z kostela sv. Tomáše v Brně (celebruje P. Josef Rybecký).

Přípravě na Velikonoce s dětmi se věnuje Kafemlýnek v úterý 20. února. Od 9.30 hodin můžete společně s Radiem Proglas hledat nové nápady a náměty na postní dobu, zamýšlet se na tím, jak objasnit dětem podstatu Velikonoc, a také se dozvědět o nových knihách.

Cyklus Světla Francie přibližuje postavy a hnutí pocházející z francouzského kulturního okruhu, významné pro zrod a rozvoj evropské kultury. V úterý 20. února ve 22.00 hodin odvysílá Proglas sedmý díl s názvem Velké století duší.

Bývalý politický vězeň, katolický kněz ThDr. Oto Mádr oslavil 15. února devadesátiny. O své životní cestě, provázené pronásledováním a vězením, ale též zvláštním Božím požehnáním, hovoří v úterý 20.2. v 15.50 hodin.

Ve Folklorním okénku připravuje Proglas rozhovor s etnoložkou Martinou Pavlicovou na téma duchovní lidová kultura. Uslyšíte 20.2. v 16.55 hodin.

Ve 22.00 hodin uslyšíte rozhovor s polským vysokoškolským pedagogem a žurnalistou P. Tadeuszem Zasepou (tadeušem zasepou). Téma zní: Církev ve světě médií - média ve světě církve. O tom, co je půst a postní doba, hovoří dominikáni z olomoucké komunity ve 22:30.

Čtyřiaosmdesátiletý Jan Polášek se věnuje už řadu let vojenským opevněním. Rozhovor s ním přineseme ve čtvrtek 22. února ve 22.00 hodin.

ADRA je nevládní nezisková organizace, zaměřená na poskytování humanitární a sociální pomoci v zahraničí a v České republice. Rozhovor s jejím výkonným ředitelem Janem Bártou přinese relace Všimli jsme si v pátek 23. února, a to v 16.00 hodin.

Nejtěžší umění je umění odpouštět, je mottem pořadu Křesťan a svět v neděli 25. února v 17 hodin. Jaroslav Kratka si k mikrofonu pozval bývalého politického vězně a člena výboru Konfederace politických vězňů v ČR Leo Žídka z Ostravy.

Program Radia Proglas můžete naladit na frekvencích 88,7 FM z Tábora; 89,5 FM z Písku; 90,6 FM ze Svatého Hostýna; 92,3 FM z Českých Budějovic; 93,3 FM z Pradědu; 96,0 FM z Příbrami-Drahlína; 96,4 FM z Třebíče; 97,9 FM z Ještědu; 100,6 FM z Velkého Meziříčí; 104,0 FM ze Žďáru nad Sázavou; 104,2 FM z Valašských Klobouk; 105,7 FM z Uherského Brodu a 107, 2 FM ze Znojma 107,5 FM z Brna a Nových Hradů. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit. Pokud chcete znát podrobný program vysílání Proglasu, hledejte na internetových stránkách Radia Proglas.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality