Biskupství brněnské

4. Moravsko-slezské akademické dny

Ilustrace
12.1.2007 - 13.1.2007
Ve dnech 12. - 13. ledna pořádá Moravsko-slezská křesťanská akademie 4. Moravsko-slezské akademické dny v Olomouci, a to na téma Média – možný prostředek vzdělávání a evangelizace II.Olomouc: Konference je zaměřena na dokumenty církve, které hovoří o vztahu církve a médií, chce se zamýšlet nad psychologickým působením médií, hledat cesty, jak církev v médiích prezentovat a bude se věnovat především elektronickým médiím. Je určena jak pracovníkům mediální oblasti, tak i „uživatelům“ médií.

Na konferenci vystoupí devet odborníků z České republiky, ale i ze zahraničí. Hostem bude např. Prof. Dr. Tadeusz Zasepa z Katolické university v Lublinu (Polsko), který přiblíží téma Média – prostředek vzdělávání a evangelizace v globalizovaném světě.

O dokumentech Katolické církve o masmédiích bude hovořit Doc. Dr. Marek Pribula z Řeckokatolické teologické fakulty Prešovské university.
Výzkum, který věnoval pozornost hodnotovému profilu českých novinářů, představí posluchačům člen výzkumného týmu PhDr. Jaromír Volek z Fakulty sociálních studií Masarykovy v Brně.

Část vystoupení směřuje k poučení uživatelů médií, jak s nimi zacházet, jak s nimi komunikovat, jak je využívat, případně jak se bránit jejich negativním vlivům (Prof. Zasepa – Člověk a média, MMgr. Tomáš Zdechovský – Jak komunikovat a prezentovat se v médiíích, MMgr. Ladislav Koubek – Psychologické aspekty v působení médií. Na možnosti přímé obrany před negativními vlivy médií poukáží ve svých referátech Dr. Ing. Gabriel Paľa, Katechéza jako prevencia negatívného vplyvu internetu na recipientov a Ing. Jiří Šenkýř – Internet – hledání cest k regulaci v Bavorsku.

O praktické práci tvůrců médií, o jejich snažení budovat nové principy práce, o vytváření „pozitivních“ médií bude hovořit ředitel Radia Proglas P. Ing. Martin Holík a ředitel Televize Noe P. Leoš Ryška.

Kontakt: MSKA Brno,
Divišova 19, 612 00 Brno;
tel/fax: 545 223 159;
e-mail: mska@volny.cz; http://www.volny.cz/mska.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality