Biskupství brněnské

Strom splněných přání 2006

Ilustrace
4.12.2006 - 20.12.2006
Již tradičně mohou Brňané v době od 4. - 20. prosince 2006 splnit některá přání obyvatelů Effety - denního stacionáře a Chráněného bydlení sv. Michaela, která najdou na "Stromě splněných přání", v Obchodní Galerie Orlí, ulice Orlí 3.Tato veřejná charitativní sbírka se stala během let tradicí, která již neodmyslitelně patří k adventnímu období. Princip sbírky zůstává stejný, vánoční přání, která vyrobí uživatelé denního stacionáře a chráněného bydlení budou zavěšena na vánoční strom v Obchodní galerii Orlí, která každoročně poskytuje vánoční strom pro účel sbírky. Každý, kdo bude chtít splnit vánoční přání může přijít do Obchodní Galerie Orlí a vybrat si některý ze zavěšených lístečků. Stále častěji se stává, že lidé k přáníčku uživatele připojí i vzkaz.

Přání jsou různá - potřeby do domácnosti, hrníčky, kávovar, barvy, pastelky, hudební nahrávky, stavebnice aj. Ti, kteří budou chtít pomoci a nemají čas na nakupování a balení dárků, budou moci přispět do zapečetěné pokladničky. Na sbírce se budou podílet dobrovolníci-studenti z Cyrilometodějské střední pedagogické školy a gymnázia z ulice Lerchovy a studenti z Církevní střední zdravotnické školy ze Šimáčkovi ulice. Tito studenti budou poskytovat informace o denním stacionáři Effeta, Chráněném bydlení sv. Michaela a Oblastní charitě Brno.

Mediální partner Český rozhlas Brno, Radio Proglas Sbírka "Strom splněných přání 2006" bude zahájena 4. prosince 2006 v 10,00 hod v Obchodní galerie Orlí, ulice Orlí 3, Brno.

Ve čtvrtek 7. prosince 2006 v 10,00hod proběhne v kavárně Obchodní Galerii Orlí tisková konference, které se zúčastní hosté a vedoucí obou středisek, kteří budou informovat o sbírce, střediscích a plánech do budoucna. Můžete se zde dozvědět i jak pokračuje rekonstrukce fary V Dolních Věstonicích.

Ukončení sbírky proběhne 20. prosince 2006 v 10,00 hod pod vánočním stromem v Obchodní Galerii Orlí, kdy budou dárky předány uživatelům denního stacionáře Effeta a Chráněného bydlení sv. Michaela.

Kontakty: Effeta - denní stacionář, Mgr. Vladimír Hejtmánek, mob. 731 428 488
Chráněné bydlení sv. Michaela, Mgr. Robert Mečkovský, mob. 603 887 290

Zpracovala: Michaela Cyprová, Oblastní charita Brno,Žižkova 3, 602 00 Brno, tel.: 545 210 672, mob.604 243 104

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality