Biskupství brněnské

Domov je místo, odkud tě nevyhodí

Ilustrace
9.11.2006
Sdružení pěstounských rodin představí 9. listopadu v 10.00 hodin v Klubu zastupitelů na Mečové ulici 5 v Brně publikaci Dagmar Zezulové „Domov je místo, odkud tě nevyhodí“, kterou vydalo ve spolupráci s nadací Rozum a cit.Brno: Kniha Domov je místo, odkud tě nevyhodí je pravdivým příběhem rodiny, která se rozhodla, že se kromě dvou vlastních dětí postará o další tři, které žily v dětských domovech. Vyprávění je jedinečné svou autenticitou a smyslem pro humor, doplňují ho fotografie rodiny a kresby dětí.

Autorka Dagmar Zezulová na otázku, jak vznikala její publikace, říká: „Nejdříve šlo o soubor článků, které jsem publikovala na internetu. Začala jsem je psát pod dojmem internetového příspěvku jedné žadatelky o adopci, který se mi zdál velmi naivní. Uvědomila jsem si, že se stejnou naivitou jsme vstupovali do náhradní rodinné péče i my a nepochybně také mnoho dalších manželů. Začala jsem jí psát odpověď, ale byla moc dlouhá. Vznikl z toho nakonec celý seriál, který na stránkách rodiny (www.rodina.cz) vycházel od roku 2003. Začínala jsem psát v době, kdy jsme prožívali řadu složitých situací, které jsme si dříve neuměli představit ani ve snu, a sepsáním toho všeho se mi podařilo získat určitý nadhled. Taky jsem brzy zjistila, kolik maminek moje povídání oslovilo...“

Setkání s MUDr. Zezulovou se koná 9.11. od 10 hodin v Klubu zastupitelů (Mečová 5) v Brně. Jakákoliv podpora a propagace této knihy napomůže k pozitivnímu vnímání pěstounské péče u široké veřejnosti a může být i dobrou motivací pro všechny, kteří přemýšlí o pomoci opuštěným dětem.

Kontakt:
Sdružení pěstounských rodin
Anenská 10, 602 00 Brno
Tel.: 543 331 718, 543 249 142
Fax: 543 249 141
E-mail: pestouni@pestouni.cz
Další informace na www.pestouni.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality